//

Friday, May 6, 2011

tetiba merindui saat2 getir mandi pagi di cameron tanpa heater ! ^__^

ok fine ! saya tahu tajuk itu memang poyo + mengada -ngada + gedik. tapi saya tak rasa macam tu pon. sedikit pon tak. sebab mungkin orang2 yang berada di luar negara sedang mentertawakan saya sebab baru je pergi cameron tapi langsung tak tahan sejuk. belom sampai agi paris ke korea ke. ade aku kesah ? tak kisah la der ! aku memang tak tahan sejuk. dok dalam aircond 2,3 saat pon dah menggigil2. so, apa agi dok di bumi cameron yang memang sejuk + musim hujan sekarang. itupon encik razwan selaku penyelia bagitau yang suhu baru je mencecah 22c. mak oi kalo 16 ke 10 tak tau la camano nak habak ! mati katak la jawabnyo !

ok itu baru mukaddimah. sekarang nak stat story telling. heh3. ok aku baru balik dari cameron. tapi sudah sehari sudahh... kali ni percutian aku memang ditaja 100%. makan, penginapan, transpot sume ditanggung. just pakaian dan sedikit duit saku je aku bawak. memang terganas terbaik terganas terbaik la wa cakap sama lu ! aku menginap di hotel cool point. walau tak 5 bintang pon kira bersyukur la. free kan. aku memang tak kesah sebab aku dah belajar mensyukuri apa2 pon rezeki dari Nya. sepanjang 6 hari 5 malam dok hotel ni selama tu lah aku menanggung derita kesejukan yang amat sangat. menggigil2 tambah2 hari selalu hujan. cuaca dingin tak terkira. kalau boleh nak je buat unggun api dalam bilik. masa pagi la paling menderita. ada ke patot bathroom heaters selalu tershock. ngek ttoi ! sebab dalam 5 orang kawan2 aku include aku sekali, just 2 orang je sempat mandi. so, yang saki baki ni terpaksa la buat alternatif masak air. dan aku lettuu. kawan aku si mirah tu mandi bedal macam tu je. walhal orang sekeping je. lemak pon takde. aku ni lemak berketul2 tapi langsung tak leh tahan sejuk. T___T

boringkan.. ok2 faham. jom2 tengok gambar ! adela dalam 2,3 keping gambar masa pergi jalan2 ke ladang teh, MARDI, ladang strawberi. tak banyak pon..











ok to be continued.... next entry atas ye..
sila like banyak2! www.tips-fb.com

3 comments :

Idati Malek said...

hahaha getir gila mandi pagi..keh3

::fatihahanapi:: said...

hahaha itula pasal

ghostwriter said...

seronoknyer....=/
x pernah ag sampai sini..huhu

Related Posts with Thumbnails