//

Thursday, January 13, 2011

Segmen : Blogger gegarkan 'U' !!


abang blogger kita yang pemes dan bapa penyayang tu, Ben Ashaari ajak blogger2 muda yang bergelar mahasiswa/siswi buat entry khas sempena kempen Segmen : Blogger gegarkan 'U' !! yang dianjur oleh beliau sendiri..menarik bukan? aku dah baca entry abang ben siang tadi.tapi masa tu blogwalking siket-siket je sebab tengah buat kerja asignment dekat pusat komputer.ade la nak edit-edit siket sebwlum disubmit.begini la life sebagai seorang mahasiswi cam aku..kejar masa.rasa-rasa sempat agi kot nak join. yela da lewat sangat dah.habis kelas pukul 5.15petang tadi..naik bas dan jalan jem pukul 6 baru sampai kolej kediaman..harap2 abang ben datang sini jenguk..tolonglah abang ben saya nak join jugak aktiviti ni...!-mintak simpati

tanpa berleter panjang jom kembali ke tujuan asal..seperti kata abang ben dia nak kita buat entry khas pasai jadi student unibersiti..sonang jo ni...nak kenal2 sama kita ea..boleh sangat sangat..

1. Belajar mana ? Jurusan ? 

ok kita belajar dekat national universiti of malaysia..ala UKM la.. nak spesifik lagi saya belajar di tengah2 kota metropolitan..kiranya bukan di ukm bangi sebagai kampus induk..tapi kampus saya terletak di kuala lumpur..ukmKL..dak2 bangi panggil UKMedic..ape2 jela.. kita ambil degree dietetik. ape tak tau dietetik tu ape? dietetik dibawah fakulti sains kesihatan bersekutu. kalo nak senang paham DIETetik ni orang panggil juga medical nutritional therapy.makna kata kalo korang masuk spital disebabkan sakit jantung aku la bigboss tolong jaga makanan korang sepanjang tumpang di hospital..pada masa sama aku bagi kaunseling supaya balik rumah nanti korang ikut nasihat diet yang aku bagi..paham dah?kalo yang sehat tapi nak dapat tips diet sila la berjumpa dengan nutritionist bukan dietitian ok..?

2. Tahun ?

saya dah tahun 2 merangkap 4 sem dah.. tinggal 2 tahun lagi untuk bergelar dietitian.he3.iAllah!

3. Asal mana ? Umur ?

ok tentang hometown saya datang dari jauh..kalo naik bas, mengeram telur pon boleh menetas.haha..saya ore klate! anak jati klate..walopun ramai yang tak suka ore klate tapi sya tetap berbangga lahir disana..ccewwah! baru berumur 20 tahun..anak dara sunti lagi..kikiki -_-v

4. Kenapa amik jurusan itu ?

sebab ape saya amek jurusan ni sebab saya suka makan.so, dengan amek kos ni pelbagai jenis menu saya kena blajar. dapat la kursus memasak sebelum kawen..jadi saya pasti tidak akan mengecewakan suami tersayang untuk makan dirumah sedap2..hahah..tapi yang heran ni..ini 2nd last choice yang saya isi masa upu dulu..mintak doktor tapi tak dapat..nasib baik tak dapat rupa2nya takut darah!hahah

5. Cita cita .. peewwittt ..

cita2 mase kecik nak jadi cikgu..bila saya mengajar kat papan hitam dirumah semua abah, abang,umi dan kakak jadi anak murid saya. bila tengok tv keluar orang yang bergelar prof berwawancara kat tv1 rtm tu tetiba nak jadi profesor madya..aku pon tak tau madya tu ape.so, sebab profesor pendek dan profesor madya lebih panjang ejanya jadi saya pilih prof madya. 3rd cita2 nak jadi model. setiap kali pakai skirt setiap kali tulah bercatwalk depan ibu..he3..kalo pakai kain sengaja lipat kasi tinggi bia jadi skirt..nampak peha yang hitam.wahaha..itu la cita2 khaayalan saya..


sila like banyak2! www.tips-fb.com

11 comments :

Lulu caldina said...

Study bebaik..ngee..
Good luck..

areteacar said...

pnjngnya describe. hahaha.. all the best k dear =)

hasrul hassan said...

Salam .. saya pernah ke UKM ni ... :)

Nak jadi doktor ehhh ... elok tu ..

http://hasrulhassan.blogspot.com

ehh cik lulu pun ada sini ehh.

Pembawa_Wacana said...

Salam perkenalan dari UPM..:)

yatie's EPISODE said...

good luck ok? :)
nice blog and follow ur blog. :D

Cik Sara said...

Saya pun pernah sampai UKM KL.. Melawat Muzium Anatomi di sana..
Neway, Salam perkenalan..
Hye..

niesz said...

jrg dgr psl cos tu..hehe..slm kenlan awk..niesz dr gegar U gak..gud luck awk..niesz follo cni.. :)

::fatihahanapi:: said...

eh2 cik lulu la..ok2 sy study bebaik..rojer!

areteacer: sy suke describe pnjg2..ni kan blog sy..thnx dear :)

hasrul: datang lgi kt ukmkl gtau la..he2 bley buat blogger gathering kecil2an..he3

pembawa wacana: slamat berkenalan dari blogger ukm!

yatie: saya da folow..tq dear :)

cik sara:ya2 muzium tu..sy pon pernah pergi b4 masuk ukm..lwatan mase matrik..tp bila da ade kat situ tak pernah2 jenguk plak..he3

niez: saya da folow. memg ramai tatau kos ni..tatau bleh goggle kan..he3..anw, slm perkenalan

::fatihahanapi:: said...
This comment has been removed by the author.
Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben...datang guling2 jap kat blog ni sambil jenguk2 entri :)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

::fatihahanapi:: said...

lain kali nak guling meniarap menonggeng pon boleh...hari2 pon boleh kat cni :)

Related Posts with Thumbnails