//

Sunday, June 26, 2011

itu anon, aku tak kesah.

hari ni hari kedua buat aku untuk berehat. rehat dari kerja, penat, tak cukup tidur dan banyak kalau nak dirungutkan. assalamualaikum sebelum aku terlupa. sempena cuti aku, sempat la nak update blog, sempat berblogging untuk seminit 2, kalau nak dibandingkan hari biasa. life aku lebih bermakna. banyak nak cerita, tapi dipendam macam tu je. sekarang aku dah lupa semua. tak kisah la asal dapat melalut 2,3 perenggan pon dah cukup. refresh balek camane nak update entry yang bagos2. tapi rasa macam lain. penulisan makin teruk mungkin tiba masa aku mengundur dari dunia blogging. hobi ketiga aku selepas tidur dan makan. ya memang lama blog tak terusik sebab hati rasa tawar. jujur aku katakan. mungkin dunia blog aku tak setanding yang lain. dengki mendengki, fitnah memfitnah perkara biasa buat kami. saling tak puas hati. diluah depan2 malu. tak konfiden. tapi kalau nak mengata depan2 guna anon?kenapa? kenapa pengecut sangat ke nak tegur orang? kalau pengecut jangan tunjuk diri jadi hero. kalau nak ikutkan malas nak ikut hati nanti mati. impian mati. sebab orang yang suka mendown orang tu tak pernah rasa insaf.rasa nak tutup je blog. tapi kalau nak fikir balek sama la kita. cepat putus asa. ikut hati. takpe lah mungkin orang tu memang pengecut dalam segala hal. buat ape kita kesah. yang penting kita happy, kita tenang kawal emosi itu lebih baik kan.

ok biak' p la pasal si anon tu. takde aku kesah lama. sekarang, duduk rumah rehat kaki minda. jaga bebudak. bagi makan, masak untuk dorang. naseb baik tak banyak karenah. tapi 1 je tak boleh control. pasal makan memilih sangat. budak tak suka sayur, ikan. addoi tiap2 hari ayam2. naseb baik tadi masak nasi ayam. dorang suka. sampai licin sos dorang makan. tapi alhamdulillah sume ok. biasa la takde pengalaman jaga budak apatah lagi jaga adik sendiri. mak bapak pergi holiday aku kat umah tolong jaga bebudak la. sepupu sendiri, hmm..macam jaga anak sendiri je. macam training jadi babysitter je. tapi bukan baby pon. dah besar dah hehehe. 2,3 hari lagi mak bapak dorang balik, aku da stat keje balik. berdepan dengan auntie masam tu agi. aduhai. sabar je la. asal gaji aku bulan ni masyukk udah..

ok, budak ni bebel. katanya nak tido. aku pulak suruh teman. ni pon merungut aku tulis panjang2. nak suruh aku dodoi le tuu..hmm lagi, asa macam anak sendiri. hehehe. dan esok tak tau nak masak apa agi. hmm.. yela2 akak stop, jom tido...

daa...


sila like banyak2! www.tips-fb.com

3 comments :

mizmarmalade said...

hyee gurl ~ follow me back k.. my old blog kna hacked :(

pRiNCe said...

blog yg cntik...entry pun bgus2...:)..suke blog ni..salam perkenalan ye..:)

" korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

berminat ?? klik link di bawah ni..:)

[ Contest ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!
[ Politik ] Nak Topup Pun Kena Cukai 6 % Kew ?

Edy Ramanov said...

selamat berpuasa. edy dah follow kat sini. jgn lupa singgah ke blog edy ya. tq

Related Posts with Thumbnails