//

Tuesday, September 27, 2011

Entry Masak Memasak lagi. Kali Ni Ikut Saranan Kalori Plak !


assalamualaikum..

hari ni ada lab diet lagi. bila ada upacara memasak ni memang la hepi sebab dapat makan free, dapat tapau balik bilik lagi. dan dapat buat balik bahan mentah lagi kalau ada yang lebih. boleh masak2 kat bilik kan..not my room la.. dapur aku kat kafe la 100%. heeeee....


so let's begin.... menu hari ni spesial lebih la sebab menu aku n my partner ialah kami kena masak masakan melayu untuk sarapan pagi + minum pagi bagi 1 orang makan. so, our prof da bagi tajuk beserta syarat2 nye sekali. kena masak menu untuk sehari. SEHARI? tak la.. bagi2 la kan.. total kalori 2500 kcal. banyak tu.. so bincang punya bincang, gaduh punye gaduh, at last kami sepakat nak masak nasi lemak dan cucur udang.. jeng jeng......



ini dimasak oleh chef terkenal tanah air. teheee... lain tak bukan chef fatihah..
kalori nasi lemak 284 kcal je.. siket kan..
sebab pandai2 modify la jadi healthy siket. kate nak jadi pakar dietitian kan... heheheee...
yang dalam gelas tu skimmed milk.. totally 0% of fat. sila minum ye tuan puan..




mypartner yang buat. ssssedappp ! siap dengan teh 0 lemon lagi.. tapi takde gula la. sori la kalau suruh aku minum..



ni la makanan untuk sehari = 2500 kcal. dimasak dalam 1jam setengah. tapi 3 grup la. kalo 1 grup je mak ai pengsan !
aku punye grup sarapan pagi melayu dan minum pagi.
yang tengah tu lunch. kebaratan wuuuu...
yang tepi tu dinner n supper versi china.



ni other grup. tak silap aku 1000 kcal je kot.. ntah tak ingat.

k la jumpe next lab plak. ntah ape kena masak plak. got nervous la.huuuu...

good job everyone !


sila like banyak2! www.tips-fb.com

2 comments :

Ku Azhar said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........................

::fatihahanapi:: said...

asal r? heheee

Related Posts with Thumbnails