//

Thursday, August 5, 2010

kesah aku yang seperti gila meroyan...

salam semua..emm..sementara mata masih segar ni aku telah nekad nak update blog jap before tido..entry pendek je..nak menceritakan saat - saat cemas dan boleh dikatakan tegang giler pada hari ini..sesape yang tak tahan n tak leh control,silap haribulan bleh jadi giler meroyan..cam aku..hu3..bukan ke giler meroyan tu depressed masa beranak ke..?? emm ape - ape je la..asalkan seangkatan dengannya..kisahnya bermula dengan....

kelas macam biasa kat tibe..masuk dengan penuh bergaya coz baru je makan cucur bawang kat kafe..bekfas kol 10.30 pagi..sementara tunggu dr datang, aku sempat mencari - cari hp sony ericsson model tuuut kesayanganku dalam beg comelku..konon - konon nak check mesej masuk..sah!! takder dalam beg..banyak kali aku cari dalam beg yg tak sebesar mane tu...mintak kawan aku miskol..bunyi tapi tak terangkat..kawan aku cuba calm down aku yg tengah cemas gilerr tyme tu...dia cakap mungkin t'tinggal kat bilik..tapi rasa - rasa aku da masukkan 3 benda penting..purse,kunci n hp..mustahil tak bawak..tapi mayb tertinggal..cam was - was lak..

kol 1 petang after kelas terus balik ke hostel..aku makan dengan lahap sekali..lapor gilerr..berharap nanti sampai bilik ade r hp tu..tup..tup..tup..cari kat bilik tak ade..mase ni la stat meroyan..tak taw nak cari katne..aku assume hp tu tercicir..mungkin kat dalam bas or kat kafe pagi tadi..miskol pon tak ade orang angkat..kalo aku assume ade orang curi mesti dia da lama off hp aku..tapi kalo ade orang baik hati tolong amekkan mesti dia kol aku balik..muka serabut giler..tapi tak nangis r..cuma kalo orang tengok cam orang giler meroyan la tyme tu..

macam - macam pikir..kene bli hp baru..tp takde duit..kene p celcom centre ag,amek nombor tu balik..pastu camne nak kol bapak aku n sume orang??nom pon tak ingat..susah giler orang cam aku ni..sangat tak suka ingat nom hp orang..perasaan cuak, cemas sume ada..kawan yg memahami pon sekadar tolong miskol nom aku je..kitorang pon tak taw nak buat ape..memandangkan masing - masing da letih n mengantuk.

n aku decide untuk tido..langkah paling ideal untuk hilang stress buat sementara waktu.malas nak pk..kepala aku cam nak pecah..pening tambah b'denyut - denyut. cam baru lepas exam addmath pon ade..hu3..kol 6 petang baru terjaga tu pon kawan yg ajak p makan. giler lama aku tido..pastu start runsing balik..after semayang,kitorang p kat bas yg tersadai tepi kafe..tunggu pakcik bas datang..tp nasib baik rezeki kami ade, pakcik yg aku naik bas dia waktu pagi tadi da sampai..aku terus tanya dia..cuak pon ada..coz dia tu agak bengis..kitorang pon stat cari dalam bas..omg!!naseb baek ade..coz miskol bunyi je dalam bas tu..tp tak dapat detect kat ne posisi hp tu..tup3..kat celah seat..sebab tu tak de orang perasan koz memang tersorok elok je kat situ..tu pon pakcik yg tolong amekkan..syukur sangat2..kalo miskol pon takkan dengar coz bunyi enjin bas lebih kuat kot..n aku b'terimakasih kat pakcik tu..n dapat teh ais free lagi..pakcik bagi..koz dia terlebih beli..he3..senang ati giler waktu tu..tetiba perut aku lapar giler..dengan bangga nye aku makan banyak sekali petang tadi..he3..

moral of da story: jangan la lupa zipkan beg anda ye..mungkin barang berharga tercicir tanpa d sedari..kalo terlupa zip seluar/kain takpe ag..tak kelam kabut..juz malu je..he3
sila like banyak2! www.tips-fb.com

2 comments :

yann said...

jom amik award kt belog saya
;)

::fatihahanapi:: said...

yeay!!
tq dear..

Related Posts with Thumbnails