//

Monday, August 16, 2010

seminggu puasa berat dah turun 2kg!!

OOoow..wel..ini tak tipu yawl.baru seminggu puasa.bayangkan kalau da sebulan.haa darab la sendiri.ehehehe...tapi impossible la turun mendadak untuk sebulan.takda la sampai 8kg.dalam 4kg boleh la kot.mahu nye tak hepy,jihad tuan hamba maw turun sampai **kg(mane leh kasitau ok) da kesampaian.memang berkesan diet di bulan puasa.kalau setakat berazam nak kurus tapi waktu berbuka makan sampai tak ingat orang kiri kanan baik masuk guni je la impian tu.sebelom makan nasi da makan cendol semangkuk.pastu makan nasi 2 pinggan, lauk pauknya tak terkira la banyak.tak habis kat atas pinggan p senduk lauk baru.nafsu2.bila tercekik maw minum air segelas pastu topup ag.ish3.bila habis makan malas nak bangun p basuh tangan lagi.haaa...telan ag kueh mueh tu..mane ley kurus bro!!

so,ikut cara diet puasa cik teha ye :

-stat berbuka,makan sebiji kurma cukup,teguk air siket udaa

-pastu makan la nasi 2 senduk,lauk seketul,kuah,n sayur jangan di lupa ye!kalo boleh tambah banyak siket.bukan lauk yang seketul tu korang tambah.

-then, erkkk! da kenyang.heheee...simplekan..alhamdulillah..
*kueh mueh sangat - sangat tak penting bagi aku..cukup yang di atas.try amal,kenyang giler punye.tapi apa yang korang amal sebelum ni mesti kenyang giler3 kan.haaa....pastu after makan mula la ngantuk!ish3!

*dari kecil aku tak suka minum manis.so,teguk ayak' kosong agi best.he3.nikmat.....
*ini menu aku kat asrama la.he3.nanti balik nak dekat-dekat raya tak dapat nak pastikan agi la.alahai nafsu makan.mintak2 diet puasa aku dapat tandingi nafsu berbukaku...ikikiki..

sila like banyak2! www.tips-fb.com

6 comments :

melur said...

kalau melur kn..puasa makin berat tambah..huhuhu =p

devoted lily♥ said...

yeayyyy boleh ikut tips teha... mintak2 kurus cam teha gak=p

-Si Riang-Riang- said...

nak ikut la diet org tue
huhuh :D

::fatihahanapi:: said...

melur:ish3..bahaya tu...

devoted lily & si riang2: insyaAllah...silakan ye... ;)

Wan Gerrard said...

Gerrard maintain fit lagi, tak payah die^^
hehehe

::fatihahanapi:: said...

gerrard: kalau maintain xpe..jngn da set menten terlebey makan plak ye..:)

Related Posts with Thumbnails