//

Friday, October 15, 2010

oH syawal!...aku merinduimuu.....

yes!ari ni aku free dari segalanya...tangan terasa gatal nak uplod gambar sepanjang 1 syawal hingga 30 syawal yang lalu..tidak ade ape yg menarik sepanjang raya tahun ini.kami sekeluarga menyambut kedatangan syawal dengan penuh kesyukuran dan kesederhanaan...

raya pertama
hanya beraya dirumah..beraya di rumah jiran dan sanak saudara yg berdekatan..tp masa banyak di habiskan mengadap tv..,cerita raya banyak yg best2 woo...tunggu parents decided nak balek kampung kul bape. n then tunggu punye tunggu akhirnya wa tertidoo...
Align Centermasa beraya dirumah tok sedara sebelah ibu waa....

raya kedua
da ade kat kampung waa..tiada gambar yg nak uplod...juz menyibukkan diri 1 hari buat persiapan kawen abang sulung wa, abang E.G pada keesokkan harinya..

rAYa ke-3

pada malam hari abang E.G nikah kat masjid area bachok..x ingat name ape..he3..kami sanak saudara sume datang beramai2..n opcoz family kami gembira menerima member baru dalam family dengan hati terbuka.. ^_^
sejurus selepas upacara akad nikah selesai dan mereka sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz
mydad n mymom masing2 berjubah bahh...segakk...lebih2 agi abah..naseb baik orang x tertukar dengan tok Qadi..he3..
dulu ber -4 kami adik - beradik..sekarang dah ber-5..he3..esok luse mungkin lengkap ber8..weeee....
oppss..gambar x bape nak keliar...almaklum saje la tuan puan mobile uplod..n mobile lak cap jagung mas..hahahah


x senunuh lo0 pengantin dok macam tuuu...aisehh..

raya ke-4

tiba la weding day yang di tunggu2..abangku memilih persalinan lengkap kaler hijau..
sedang mengetest baju hijaunye itu..
dimanakah kerismu wahai jebatt..???
salah satu cara kami adik beradik menunjukkan kasih sayang..muahahah.. waktu ni panas terik..mekap abang E.G da cair dek peluh..tunggu dulang hantaran x sampai2..openye sepupuku sesat..wahahaha..
dalam ati x sabar2 nak jumpe kakak ipar...sabar nohh...
ouwh..pembetulan..ini bukan pasangan couple..wa dengan abang nombor 2 la..abang halim tarccintttaaa...
umMiku tetap cantek, tetap lawa, tetap anggun di mata kami..huhuh..tetiba rindu ummi..);
selamat pengantin baru buat hazize & yani..
semoga kekal bahagia ke anak cucu...
p/s: cepat2 la dapat cucu..abah x sabar2 nak dukung n maen kejar2 keliling rumah dengan cucu sulungnye itu...he3..sekian cerita weding..

raya di ledang,johor

sempena khidmat masyarakat yg dianjurkan oleh ukm, aku bersama dengan family angkat ku selama 3 hari..kalau masih belum baca entry pasal ni boleh baca di sini..memandangkan masih bulan syawal mereka di johor menyambut raya dengan meriah..banyak rumah terbuka dan marhaban di adakan...


sume orang senyum kecuali *ayah*..maklumla poliss..he3..
kenangan bersama adik beradik angkat..uda, syila n mira..

jamuan hari raya di tasik titiwangsa

kami berderet2 jalan ke tasik titiwangsa..dekat je jalan dari kolej perumahan kami..makan free sume nak ikot..hahaha..memang budak ukm ni sume kelaparan nak makan makanan free.. (:
testing2 b4 pergi..testing pic tu penting b4 mekap cair...he3..
makan tp duk bercangkung..alahai..x jadi mak mertua nak buat menantuu...

jamuan raye KTSN,ukmkl
malamnye makan free lagi..tepat jam 8.30 malam kat dewan serbaguna ktsn, kitorang makan kenyang2.. :)
seperti biase sesi mengetest pic b4 pergi...
persembahan tidak kami hiraukan..yg kami kesahkan hanya makanan free di depan mata..weee....
.

sekian cerita syawalku
..ini adalah sebahagian gambar2 yg sempat di uplod...


sesungguhnye aku merindui syawal yg dah berlalu pergi...persoalannye, masih sempatkah aku meraikan kedatangan ramadhan dan syawal sekali lagi...????
sila like banyak2! www.tips-fb.com

7 comments :

Fuziani JSR said...

Nice picture... berkenan warna baju pengantin lelaki... hijau!

chenta hearty said...

hijau cantik kn?
my sis dlu pun pkai baju colour hijau time kawen...:p

Ainismaira said...

Wah..meriahnya raya dia.. seronok laa :D

::fatihahanapi:: said...

fuziani: nanti kawen pilih kaler ijau ye..menyerlah gitu..

chenta: cantek2...tp kalo skin putih ok la kan nak pakai kale camtu...hu3

ainismaira: xde meriah pon...cuti jap je..n keje belambak2..nak raye pon terbantot.huh!

myra idora frozzy said...

himpunan hari raya ni..
mmg meriah ye..

::fatihahanapi:: said...

dapat member baru dlm fmily...meriah2 :)

::fatihahanapi:: said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails