//

Monday, April 25, 2011

Z0o - nak sebut kongkang tapi tersebut ngangkung T___T

sejak 2 menjak ni hidup penuh dengan ketenangan sebab buku2 dan nota2 dah dimasukkan dalam kotak biskut dengan selamatnya. so, untuk mengisi masa terluang tidak salah rasanya kita mengunjungi makhluk2 indah ciptaan yang Maha Esa. dengan aktiviti sebegini dapatlah rasanya kita memperoleh kesedaran dan memanjat kesyukuran ke hadrat Ilahi, ye dak ?according to tittle, i wanna share my awesome trip to zoo negara on last saturday. sebenarnya balik dari zoo memang nak buat entry cepat2 tapi luluh hati sebab wifi kat sini tengah tenat. nak bukak fb pon tunggu loading habis lama cangat2. teman tak puah hati bennnnooo ! tapi alhamdulillah berkat kesabaran yang menggunung semua gambar2 telah berjaya diuplod.

sebenar'nya dah lama plan nak pergi zoo tapi kerja2 yang bertimbun before final terpaksa la pospone. dah lama tak pergi zoo weh.. seingat aku masa darjah 5 p trip ke kolompo dengan rombongan sekolah. tapi 1 memory pon aku tak dapat nak rewind. sob sob.. so, macam first time je bila masuk ari tu. ingat kat depan2 tu je kat beli tiket tu..heh3. kitorang before pergi lagi eksaited nak tengok kongkang. ala yang mata bulat macam bulan pastu kale merah. hihihi kecik dan kiut je tau. ok fine korang dah tau eh ? aku baru tau bile kawan2 dok gosip pasal haiwan tu. T_T so, yang bebudak tak tau ni memang tak sabar2 la nak tengok kongkang.. ok jom kite tengok kongkang sama2 jom.. malas la nak cerita panjang2 korang bukan nak baca ponnn. tengok gambar pon jeling2 je kan. buat penat je tulis panjang2 -_-

*terpaksa pakai sunglasses sebab mata aku silau sebab time kitorang sampai matahari dah tegak atas kepala. waktu dalam pukul 11.30am lebih. mata aku akan berair dan bengkak. so tak leh bergambar la. aku ade mentioned sal mata aku kat entry ni.*






dorang memang suka posing. tido pon dorang suka. dasar binatang !

sian tau kat atok kura2 tu. masa kitorang sampai mata nye berair. nangis kott.. kat bawah tu spesis buaya ape ntah. tengok muncung buaya tu seram kan ?

cumel gile kambing posing. tq tau bekerjasama dengan kamera kitorang.

cantek kan kan ? kita suka rama - rama. seperti biasa kita jijik dengan baby rama - rama. sekian.

natang bawah bear tu tak ingat nama ape, kecik bukan sebarang kecik tapi ganas kemaing. makan orang tu weh. seram tak seram tak ?


yeay natang2 ni berada di gurun sahara k.tak payah nak melancong jauh2. kat mesia pon ade la der ! cayelah najib ! har3

ya Allah mak aii cantek nye kaki. kalo nak dibandingkan dengan kaki aku memang sah2 la lemak je bertimbun. tapi kaki natang ni cam ranting kayu. pastu suke sangat jungkit2 kaki. nak menunjuk letttuu !

yeay2 ! rama2 tertipu ! yeay2 ! misti ingat bunga betol kat shawl aku tu. tau r comel ! har3. pseudoflora la cik rama2 gonjeng oii... tu le dulu tak p sekolah..

sila fokus natang kat tengah tu ! fokus k ! kesian gile kan kat baby ni. sebab dari awal lagi tunduk je. misti natang ni malu sebab jadi forest baby..ciannnn..


ok dah habis. korang jumpa tak ngangkung, eh eh silap kongkang ? tak kan. tak jumpa laa.. sedih ! mission failed ! -_-

sila like banyak2! www.tips-fb.com

7 comments :

mirah said...

jmpe member nmpak...hahaa.=P
jgn marah..;)

::fatihahanapi:: said...

hoolaa..jupo saem lamo sekali sekalo..wahaaha

mirah said...

haha..bestnyo hbis exam dah..pah2, bilo blik klate?

::fatihahanapi:: said...

6hb 5 la irah wei...

mirah said...

ouhh..hehe..ak 6hb hru hbis paper..

::fatihahanapi:: said...

caiyyok ! erah boleh erah boleh ! hahaa..

mirah said...

=)

Related Posts with Thumbnails