//

Monday, October 3, 2011

having lunch at korean food restaurant ::yummyyum::

semalam kuar date dengan my cezen dan kawannye. dorang ni beriyo benor ajok aku kuar sebab dorang ni nak kua kolompo berduo jo mano dapet sebabnya takut sesat. so, nak tak nak aku kena pergi 'jemput' dorang dekat Klcntral. amboi.... cezen aku tu nama je dok kl. tapi nak pergi kl pon bising. nak naik ape la..jalan ape la.. sume tak tau. hihihi.

so, lepas jemput dorang, kitorang pergi lowyat. cezen aku nak cari hp. tapi agak mahal la hp sane. selepas buat survey kat sume kiosk yang ade.. memang mahal la. ori ke tak itu aku tak pasti. sebab my cezen nak sangat hp macam aku ni. tapi aku beli jaauh lebih murah. ori ke tak pon aku pon tak pasti jugak..hahaaa..

then, waktu tu dah pukul 2. 1 makanan pon aku tak amek sejak pagi tadi. sampai otak aku takle fikir dengan waras. ikut jalan pon salah. sampai my cezen aku tu tegur aku bape kali ntah, cam budak mengong je masa tu, tak betul ! n aku so excited nak makan korean food.heeee..so, budak 2 orang tu ikut je la kemahuan aku as a UNNI. ini yang kitorang order :


ni kimchi jjigye weh..
kimchi kimchi..depa orang korea memang feveret la makanan ni. siap buat bekalan 3 bulan kalau sekali hand-made kimchi.

komen aku : sedap..sampai meletup letup lidah sebab hotttt giler. rasa dia punye masam n pedas..jes nice la makan.. ade tauhu, kubis cina, n mushroom..

ni la dia ramyun..or ramen orang korea panggil. kite orang mesia panggil meggy je !

komen aku: kuahnye tawar r weh..sebab aku selalu makan meggy buh perencah sampai habis.sebab tu masin..wahaha..tapi rasa megy dia lain siket


ni nama dia jjajangmyan. ingat tak dalam coffee prince, yoo eun hye lawan2 makan dengan bf adiknye tuh..n dalam yoo hee the witch, yang bapak jae hee oppa berniaga mee. mee ni dorang panggil jjajangmyan. masa nak makan tu gaul sampai sume itam.

komen aku: yang ni aku order. rasa kicap dia memang tak masin. n rasa lain la, tak macam mesia punye kicap. n mee dia memang nice. rasa likat siket nak kunyah. cam instant laksa pon ade. sebab kat rumah mydad selalu beli instant laksa kalau nak makan laksa kuah putih..



tu dddiaaa kimbap. orang korea buat makan lunch pon ade. hohoho.. cam biasa la rasa cam sushi je..



ddoekbokki / rice cake in spicy sauce
biasenya dijual kat gerai2 tepi jalan kat korea.

komen aku: makanan ni yang paling aku suka. n mungkin menjadi feveret aku kot lepas ni. bila kunyah dia rasa kenyal. buat ngan tepung beras kot..tapi memang yyyyyummyy!



chicken kalguksu

komen aku: tawar gak..ala cam rasa sup je. tapi rasa nye memang berbeza dengan rasa sup mesia..




baru aku tau kenapa orang korea kalau makan tu, kekadang aku tengok dorang kunyah macam tu je nasi tanpa amek lauk pon. sebabnya nasi depa memang sedap. rasa cam beras siam pon ade. cam beras pulut la kot. n guess what aku ratah nasi selamba mcm tu je sebab ssssedaaap!



setiap main meal akan diserve dengan 3 benda alah ni. kimchi, ikan bilis goreng n coleslaw.
kimchi mentah cam ni tak bape sedap la. sebab rasa banyak bawang..huhuh
tapi ikan bilis nye sedap sebab manis !


lepas kuar dari restoran, i dunno la wether that man as tokei kedai or supervisor, but nice when he said aniongsayo, kamsahamida to us...
dia la yang banyak recommend food kat kitorang yang tak tau nak makan ape...
heheee

k, pastu p shopping2. n my cezen bought me baju. onyonyonyo cooo cweet ! suke gile baju tu sebab fit dengan body aku. nex time sis banje u makan ye.. thanks dear...

next, p shooping jalan tar. cari2 tudung. not me la but them.. i jes tunjuk jalan.. terserempak dengan laki tak siuman bukak suar n duduk selamba je macam tu tepi jalan. terkejut mak nak ! dah le hujan mase tu. mak takut nak !


sila like banyak2! www.tips-fb.com

6 comments :

Nadzirah K. said...

bestnye :)

::fatihahanapi:: said...

try la :)

ghostwriter said...

tengok pun da wat kite meleleh! so, mahu cuba!hoho

::fatihahanapi:: said...

p kt ts naa...

misz moja said...

jeles dengan anda~~bile nak ajak saye plak keluar makan dekat sini..huwa!!!!

::fatihahanapi:: said...

huhu..moja cancelkan..cedey la... :(

Related Posts with Thumbnails