//

Wednesday, December 28, 2011

Kami tetap pertahankan KPOP malaysia dulu, kini & selamanya !

kesahnya budak - budak sekolah zaman sekarang tengah hot - hot layan kpop jambu kat sekolah. semua nama orang korea yang jambu - jambu tu dorang ingat. maklumle zaman kpop sekarangkan.  dulu, zaman sekolah menengah aku layan kumpulan indon, masa tu fenomena lagu - lagu indon jiwang.. dealova la peterpan la. tapi paling syok masa sekolah rendah dulu. tahun 90 - an. ingat tak korang - korang yang lahir zaman 90 - an.. masa ni zaman rock tangkap leleh fuh bukan main jiwang. xpdc, lagu isabela, ukays..sume feveret. peminat setia lagu jiwang macam aku ni siap print dari internet lirik - lirik pastu failkan. haha.. masa cikgu takde dalam kelas, kitorang nyanyi sesama. sweet! :)


tak lupe juga, zaman aku adalah zaman nana & acik spin (allayarham), ella, ziana zain, ezlyn, elly mazlen, new boyz, phyne ballerz, boboy, baji  lagu hot (AIA) yang  Rarare rara rera rara rare rara tu. ingat? masa tu dorang tengah hot. pastu timbul irama pop. meletup letup la masa ni. macam korean pop la meletupz nye. korang pon masih ingat kan? reverse balik k k. putar balik kita pada zaman 90 - an.. kpop kita dah lama bertapak kat malaysia dek! tak caye ke adik - adikku? kitorang femes dengan kumpulan feminin,x -factor, A to Z, KRU, Erra fazira & tak lupa juga kumpulan feveret aku, ELITE.

bila ada je konsert depa kat tv akulah yang paling setia tercongok kat tv. sape tukar siaran, siapla aku ngamuk. bila dorang nyanyi, menari bagai aku ikut nyanyi dan menari sama. Sweet! :) pastu bila time habis cerita nak tunggu masa program lain start mesti ade pasang klip video lagu. masa tu memang aku setia lagi la. dok nyanyi. pastu sambil berangan dengan harapan suatu hari nanti aku nak tubuh kumpulan sendiri pastu kuarkan album macam kumpulan elite. pastu berangan nak jadi macam era fazira. sebab bila time dia nyanyi konfiden habis la. fesyen dia buatkan aku tak lena tidur. konfiden je dia. 

baru kini aku paham. kenapa parents aku beriya mempertahankan lagu - lagu & artis 70-an. zaman pop yeh yeh. sebab? sebabnya zaman depa membesarkan. pasti  ada artis idola masing -masing. umi aku sejak dulu minat sharifah aini. abah aku plak saloma & p ramlee. aku cakap dalam hati, lagu punye le lambat pastu macam berpantun, tu pon ulang 2x 2x. macam tu pon best ke? nyanyi plak kat batang pokok? abah aku siap cakap takde sape artis wanita yang boleh tandingi kelunakan suara saloma. biarlah zaman depa kan. oh oh baru aku paham kenapa depa cakap muzik sekarang ntah ape ape ntah. sebab zaman muzik aku pon dah lama berlalu. rindu kalau ingatkan balik. nanti zaman muzik anak anak aku nanti bagaimana ye?? misti dorang siap ejek lagu2 zaman aku dulu.hahaha..

jom kita layan lagu lagu best dari elite..boleh korang imbau masa anggota elite yang masih anak dara. ahakz! walopun ada orang dok ngate elite kumpulan janda, ikut depalah, hal masing- masingkan..depa dianggotai oleh abby abadi, azza, fiza, shasha, hana, watie & linda rafar.


sila like banyak2! www.tips-fb.com

3 comments :

Cik Carrot Susu said...

hehe...sy tahu lagu tamparan wanita je..yg lain tu apakah???

http://cikcarrotsusu.blogspot.com

PinQib said...

dulu.. eh same la.. layan lg indon gakkk.. haha.. kerispatih is the besssssss

::fatihahanapi:: said...

@cik carrot susu
ohh memanglah kat radio slalu je dorang pasang lagu tamparan wanita.tapi ellite ni banyak lagu yang hitz suatu tika dulu. sume best2


@pinqib
kerispatih ade gak 1 lagu yg sy minat.tapi x ingat la plak tjuk dia.hehee

Related Posts with Thumbnails