//

Thursday, December 1, 2011

SANI - must - take

yesterday i went to ts, reached there at hunger time. luckily, ticket for twilight saga:breaking dawn part 1 was stil available and finally we grabbed 6 tickets. haha, how is it cool, im telling you, seriesly, the plot was easy to understand. the wedding event, i wanna hev one. nak nangis tengok. deco was superb!! bella's dress was amazing! bella oso, perfectly changed to gojes lady even she did not wear any diamond or necklace.jes perfect!

but mostly the important parts were cut down. probably might not be suitable for malaysian cultural, i think. but who care. yeahh..i need to find the novel. part two?ok..fine i hev to wait.again n again n again. edward, super charming as a husband. same to jake, lonely man but i think he completely has ful package as a protector and husband to bella rather than edward. but the powerful of love between both, he cant do anything, jes givap. jake dun worry u hev renesmee, rite? she was 2-hundred-percents prettier than her mother. but seriesly, u r super duper handsome, ur tough body was teling u r the most admirable man for women, include for my frens oso..hoho..


new season - must - watch

k. my story today is not bella. not edwad. oso not jacob. i wana talk bout sani. because i think i fall in love with sani. yeah since 2 times i choose sani as my first choice to back to myhometown.

seriesly, i as regular customer for skmk ekspres (trans) before, totally dissapointed with their services. i duno why makin lama bertapak dibumi malaysia ni, makin worst dia punya servis. kot dia ingat orang dah lama naik, 200% orang setia pada yang 1. but not me la. series la cakap. as a customer, aku ada hak nak bersuara. plis la update ke lebih baik. semua dapat benefit kan.

series aku cakap, tak pernah 1 kali pon, trans jalan ikut time dalam tiket yang kite beli. beli pukul 10.30 malam, 11 baru sampai. musim cuti, aku tunggu sampai pukul 12.30pagi baru sampai. if nak balik ke kl, sepatutnye bas sampai pukul 11 malam, pukul 1 baru sampai. kesian mydad, tetap tunggu sampai bas datang. walopun mengantuk gile2 n tido lewat not gud for hypertension. naseb esoknye je darah naik.hoho. bila tanye dekat mypartner sebelah seat, dia cakap 1 jam lebih lewat bertolak dari kota bharu, wat the......!

n bila naik dekat bas stop tau2 la, seat yang orang lain punye pon dorang duduk suke hati. bila aku punye seat orang duduk, aku nak duduk mane? tu la mentaliti orang kita. kalo cakap dulu tak belajar mengira, kang ngamok.so, aku terpaksa duduk seat paling belakang. sebab bas da jalan, terhuyung hayang dibuatnya. tu pon dapat sebab ade jejaka kacak tolong tunjuk seat negro anak 3, 3-3 seat dia amek. mboi manyak cantek! kalo bayar seat takpe. n ade lagi penumpang nak naik bila tiba di stesen bas gua musang. dorang memang takde seat langsung.berdiri! tapi tiket bayar! gues what, driver tak hamik peduli pon. dia jes cakap tunggu sampai bas benti rehat kat merapoh baru bole setel.30 minit berdiri tapi tiket bayar! kalo aku ngamuk seh..

bersambung cite td. sesudah benti rehat, driver naik atas cek penumpang. n sah2 datang tempat aku minta tiket. dia cakap nape duduk tempat orang lain? aku salah ke?bongok kau! marah2 aku. aku pon dianiaya. asal dia tak cek dari awal. ade orang nak naik nanti, so sila jangan duduk. benda simple pon x leh cakap. last2 dia tau dia salah, dia suh aku turun duk bawah. sesuke hati dia je. nape x duduk tempat asal. sume keje jadi senang.! tu la dia trans punye servis.


n not for sani. jes perfect. tempat duduk selesa, besar,servis pon elok. if dalam tiket tulis pukul 10.30 malam, 10.30 malam la dia jalan.memang punctual! if tak jumpe bas sampai belakang sana ha dia pergi cari bas n aku folow dari belakang. supaya penumpang sume dapat naik.memang care habis la. trans?ko hado?aku bukan nak kritik habisan, jes learn from ur mistakes la. if memuaskan orang suka, if memualkan orang kritik, biasa la.. malaysia.. :)

n jangan terkejut if sani ade ni....hilang kebosanan ku.. movie banyak. nak layan lagu pon bole. nak dengar ayat Quran pon ade.pendek kate bole layan sorang2 la . dibekalkan sekali dengan headfon high quality kau.. berbaloi bayar sama dengan trans. tapi benefits lebih banyak.

tengah layan unstoppable dalam hujan lebat..hehe..

sila like banyak2! www.tips-fb.com

2 comments :

wak gelas said...

kalo hujan lebat wak sukak tidooorr.... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

::fatihahanapi:: said...

sile la dtg lagi :)

Related Posts with Thumbnails