//

Sunday, October 9, 2011

makanan chim chum di restoran D'Village

tadi pergi kafe untuk makan apa lagi.menu petang hari ni adalah nasi ayam. perggh nasi ayam kafe sedap! tambah2 lagi feveret. hmm setakat ni tiap2 petang dok baham nasi ayam sepinggan. sebab tu badan penuh dengan lemak ayam. haha hamek kau teha, dah gemuk!

berbalik pada cerita asal, disamping makan tu, mata tak berkelip tengok cite kat astro. TERSENTAP MAK NAK! warung kita astro pergi jelajah makan2 kat kelantan plak. (tak tau la siaran ulangan ke hape, dah lame tak folow warung kita) sape agi kalau bukan farouk hussein tu. sume makanan yg dia bedal ckap sedap, over giler kau farouk!

mak bangga giler nak! farouk pergi restoran d'village kat pengkalan chepa. negeri mak yang terchenta! haha.. sebab kat situ menu paling spesel ialah CHIM CHUM.

aku pernah pergi sekali kat situ. tak silap aku tahun 2009 kot, dah lame giler tapi stil tak amnesia.haha. memang chim chum dia terbaik! ekceli aku pon tak tahu kat situ ade bende spesel yang boleh dibaham, sebab 5 tahun belajar kat pengkalan chepa dulu, harem tak tau. inipon di recomendkan oleh kakak aku suruh cuba, apa agi jum tengok ade ape yang spesel sal chim chum.

sesape nak pergi, nah aku kasi alamat,


FOOD VILLAGE RESTAURANT LOT 1184 KG, BAUNG, JLN PENGKALAN CHEPA, KOTA BHARU KELANTAN.

ala tepi jalan nak ke airport je pon..tak susah cari.



naseb baik ade agi gambar yang aku simpan. alang alang jumpa gambar tuh rasa nak buat entry plak.haha.ni la chim chum.sume benda boleh dicampak campak selamba je dalam bekas ni. pastu kasi dia HOT HOT n terus makan HOT HOT. meggy dia aku suka,sedap. yang cecair berkaler oren oren gitu tu stock meggy ayam kot, tapi masin siket r kalau nak hirup hirup. gril daging, sotong n ayam memang sedap la sebab dia punye perap dengan black pepper kegemaran mak!



ekceli kat depan tu my sis n her fren. ni je gambar yang ade.haha.sian kau kak, tak nampak muka sebab fokus adalah benda alah ni. kalau takde ni nampaknye makan raw raw la macam orang korea. hmm asyik asyik korea, nyampah mak!
(mulut kata nyampah, hati kata sayang, ahakz!)


see, ni gambar lame. ni time era selendang chiffon lagi. ala time mula2 shawl tengah HOT!
ok takdek kaitan!


ihsan: google

ekceli, ni buffet. bayar RM13 sahaja, kau boleh bedal dan sumbat segala benda selagi terdaya. selain fishcake sume ni, bole pilih nasi goreng, mee goreng untuk main meal. dessert banyak gak la pulut durian, colek buah, cendol n banyak agi la. tak hengat. nak dipendekkan cerita heaven la buffet chim chum kat sini. tapi, ade gak manusia yang tamak. ade ke pergi curik daging perap yang mentah tu bungkus dalam tisu pastu letak dalam handbag. takdek kesedaran sivic langsung! nak kata kekampungan idok le. setakat 2,3 ketul bawak balik sape la nak makan. membazir je! itu yang aku tengok meja depan aku. nak kasi curik pon jangan kantoi weh!

hmm..bile tengok warung kita tadi, rasa nak makan chim chum plak dah..alahai harap kesampaian....
sila like banyak2! www.tips-fb.com

7 comments :

amir aizat said...

waahh mcm best jer!

::fatihahanapi:: said...

kne try tu bkn ckp saje,hehe

kila said...

wah...teha...jom cari mknn nie....hihihih

::fatihahanapi:: said...

haha yg aku tau kat kelate je weh..

Bilal binti Robah said...

argh
da ah tgh lapar kannnn
T.T

::fatihahanapi:: said...

sabar2..gigit ler jari tu... :p

ahsfantasy24 said...

tengah duk usya chim chum di klate
gak nih.. thanks for sharing :)

Related Posts with Thumbnails